Fibromyalgi

Lindre vanlige fibromyalgisymptomer med fysioterapi 

Fibromyalgi er en kronisk lidelse som forårsaker utbredt smerte og ømhet i muskler, ledd og annet bløtvev.

Fibromyalgi (også kjent som «FM» og «fibro») er en betydelig årsak til kronisk smerte. Ifølge Norsk Helseinformatikk lider omkring 3 % av befolkningen av fibromyalgi, hvorav kvinner utgjør langt de fleste (cirka 90 %).Norges Fibromyalgi Forbund antar at det i Norge finnes mer enn 160 000 fibromyalgirammede. Forbundet ble stiftet i 1985 og hadde per 2019 cirka 7 000 medlemmer, fordelt i 17 fylkeslag og cirka 50 lokallag.

Ifølge Norsk Revmatikerforbund er fibromyalgi et smertesyndrom som rammer åtte ganger så mange kvinner som menn. Typiske symptomer er verkende og brennende smerter i muskler og i muskelfestene rundt ledd. Mange plages av morgenstivhet og overveldende tretthet. Årsaken til sykdommen er ikke kjent.

 Vanlige symptomer på fibromyalgi inkluderer tretthet, søvnvansker, hodepine, depresjon, angst og kognitive vansker.

Gjennom målrettede behandlinger kan fysioterapeuter bidra til å redusere smerte og forbedre mobiliteten hos pasienter som lever med fibromyalgi.

 Heldigvis kan fysioterapi være en effektiv behandling for å håndtere symptomene på fibromyalgi i Albir. 

Hvilke fysioterapitjenester er effektive i behandling av fibromyalgi?


Hvordan kan vi hjelpe deg med fibromyalgi?

I tillegg kan fysioterapeuter gi råd om livsstilsendringer (som kosthold og trening) som kan hjelpe med å håndtere symptomer.
Behandlinger som din fysioterapeut kan anbefale inkluderer følgende:

  • Bløtvevsmobilisering.
  • Postural justering og korreksjon
  • Manuell terapi
  • Terapeutiske øvelser
  •  Akvatisk fysioterapi Pasientopplæring

fibromyalgi fibromyalgi

Simedsol har erfaring med å hjelpe pasienter med fibromyalgi med å finne lindring fra symptomene gjennom fysioterapibehandlinger.

Simedsol har erfaring med å hjelpe pasienter med fibromyalgi i Albir med å finne lindring fra symptomene gjennom fysioterapibehandlinger.  Vårt team av fysioterapeuter har avansert kunnskap om hvordan man best kan behandle fibromyalgipasienter gjennom en rekke teknikker, slik som de som er oppført ovenfor. 

Behandlingsplanen din vil være avhengig av dine spesifikke medisinske behov, symptomer og mål.

Fibromyalgi Albir Altea Helfo